Sedat Peker'in Arkasındaki Kitaplar Hangileri? Neler Anlatıyor


23-05-2021 13:01

Sedat Peker'in Arkasındaki Kitaplar Hangileri? Neler Anlatıyor...... Son haftaların en çok takip edilen ismi olan Sedat Peker 7.video ile Youtube'da yine reyting rekorları kırarken Türkiye'de de büyük gündem olmaya devam ediyor. İktidarın birçok isminin büyük olaylara karıştığını söyleyerek suikastlarda bile birçok siyasetçinin parmağının olduğunu söyleyen Sedat Peker'in her hareketi konuşulur oldu. Özellik videolarındaki detayların da dikkat çektiği Sedat Peker'in 7.videosunda arkasında yer alan 3 kitap da merak edildi.


 

İŞTE O KİTAPLAR:

İlk olarak Hazreti Ali kitabı dikkat çekiyor. İran üzerinden Mersin'e ve oradan da Avrupa ve Amerika'ya uyuşturucu ticaretini anlatan Sedat Peker, arkasında Hazreti Ali kitabını alarak Şii vs. gibi mezhepsel konuları da ele aldı.

2.Sıradaki Kitap Her Şey Seninle Başlar. Mümin Sekmen'e ait kitap insanın kendisini eğitip geliştirmesi ile çevresini değiştirebileceğini, dünyayı değiştirmek isteyenleri kendisini değiştirmesi gerektiğini anlatan bir kişisel gelişim kitabı.

Her Şey Seninle Başlar, bir sosyal başarı kitabı..İçinde yerel ve evrensel örneklerle, başarısızlığın nasıl öğrenildiği ve başarılı olmanın nasıl öğrenilebileceği anlatılıyor.Kitabın temelindeki soru şu: Neden başarısız oluyoruz? Çaresizlik psikolojisini nasıl yenebiliriz? Başarılı olmayı nasıl öğrenebiliriz? Başarılı insanların bildiği diğer insanların bilmediği nedir?”Başarıyı öğreten kitap” olarak çıktığı yolda kitabın kendi başarı öyküsü de oluştu.İlk baskısı 100.000 adet yapılan kitap 2 yılda 500.000 okura ulaştı. Okurların tavsiyeleri kitabı büyüttükçe büyüttü. 8 yıl  içinde 1.000.000 adet baskı yaparak Türkiye rekorunu kırdı.
  Bu sonuçla “en başarılı başarı kitabı” unvanını hak etmiş oldu. Her şey seninle başlar, sadece kendini geliştirme alanında değil, felsefe, eğitim ve psikoloji kategorilerinde de en çok baskı yapan kitap oldu. Kitabın ulaştığı bu başarı, içindeki başarıyla ilgili fikirlerin gücünün bir kanıtı kabul ediliyor.

 

3. kitap ise Rus yazar Dostoyevski'nin Ezilmiş ve Aşağılanmışlar kitabı.


 

Ezilmiş ve Aşağılanmışlar, Dostoyevski’nin on yıl süren kürek mahkûmiyeti ve sürgün cezasının ardından kaleme aldığı ilk büyük romanıdır. Ezilmiş ve Aşağılanmışlar ilk kez Dostoyevski’nin kardeşiyle birlikte çıkardığı Vremya (Zaman) dergisinin Ocak 1861 tarihli ilk sayısında yayımlandı ve yedi sayı boyunca tefrika edildi. Roman, okurlar arasında büyük heyecan uyandırdı ve derginin bir sonraki sayısı sabırsızlıkla beklendi. Övgülerin yanında epeyce olumsuz eleştiri alsa da aynı yıl basılan Rus romanları içinde en ilginç ve en çok okunan eser oldu. Dostoyevski’nin duygusal bir melodramla kendi kişisel hikâyesini harmanladığı Ezilmiş ve Aşağılanmışlar ilerideki başyapıtlarında yer alan tipleme ve motiflerin de habercisidir.


Bu site, daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?