Sosyal Medya

Ay, Dünya'nın etrafında Dünya Güneş'in etrafında dönüyorken Güneş hangisinin etrafında döner? Kim Milyoner Olmak İster? Sorusu

ATV'nin sevilerek izlenen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? yeni bölümüyle izleyicisinin karşısına geçiyor. Kenan İmirzalıoğlu'nun keyifli sunumu ile izleyenlerin yakından takip ettiği Milyoner 23 Mayıs Pazar akşamında 935.Bölümü ile yayınlanacak. Bu bölümde yarışmacıya Ay, Dünya'nın etrafında Dünya Güneş'in etrafında dönüyorken Güneş hangisinin etrafında döner? sorusu soruldu.


 

CEVAP: SAGİTTARİUS A* KARADELİĞİ

 

Sagittarius A *, 4,4 milyon Güneş kütlesinde ve Samanyolu’nun merkezinde, bizden yaklaşık 25 bin ışık yılı uzakta yer alıyor. Kara deliğin kendisi Sagittarius A* olarak adlandırılıyor ve adını, gökyüzünde Sagittarius ile Scorpius takımyıldızlarının yanı başında olmasından alıyor.

 
Aslında Samanyolu merkezindeki yoğun gaz ve toz bulutlarının arkasında gizlenen birkaç farklı radyo kaynağı var. Bunları iyi göremediğimiz için toplu halde Sagittarius A olarak adlandırıyoruz ve yazımıza konu olan süper kütleli kara deliği de bunlardan ayırmak amacıyla Sagittarius A* olarak yazıyoruz.
 
IŞIK HIZININ YÜZDE 30’U


 

Yine de medyada çıkan haberlere aldanmayın: Kara deliğin kendisinin, yani dış yüzeyi olay ufkunun doğrudan fotoğrafını henüz çekemedik. Bunun yerine çevresindeki gaz jetlerini görüntüledik. Sagittarius A * kara deliğinin oluşturduğu güçlü ve görünmez manyetik alan çizgileri, onu saran gaz ve toz bulutlarını ışık hızının yüzde 30’una kadar hızlandırıyor.

dini sohbetler dini sohbet islami sohbetler islami sohbetler defacer hacker blog islami radyo oyuncu forumu türk takipci satın al