Sosyal Medya

EURO 2020 Seyircili mi? EURO 2020 Maçlarına Seyirci Alınacak mı?

EURO 2020 Seyircili mi? EURO 2020 Maçlarına Seyirci Alınacak mı?..... Avrupa'nın en büyük milli takımını belirleyecek turnuva EURO 2020 11 Haziran Cuma akşamında Türkiye-İtalya maçı ile başlayacak. 1 ay sürecek EURO 2020 için birçok kişi araştırma yapıyor. EURO 2020 için merak edilen konulardan birisi de maçlarda seyirci olup olmayacağı konusu oldu.


 

Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir yıl ertelenen 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) 11 Haziran'da başlıyor. Açılış maçında Türkiye, İtalya ile karşı karşıya gelecek. 1 ay sürecek turnuvaya birden fazla ülke ev sahipliği yapacak.

UEFA'nın ilkbaharda yaptığı baskı üzerine 11 stadyum yüklenici olarak kaldı. UEFA korona pandemisine rağmen stadyuma seyirci alınmasında ısrarcı oldu. Bu tutum çok da tepki topladı. Aralarında Münih'in de olduğu üç stadyum bu sözü veremedi. Münih turnuvanın oynanacağı statlardan biri olarak kalırken Dublin ve Bilbao turnuvadan ayrıldı. İrlanda'nın başkentinde oynanacak maçlar başka stadyumlara dağıtıldı. Bilbao'da oynanacak maçlar ise Sevilla'ya taşındı. Diğer EURO 2020 maçları Roma, Bakü, Saint Petersburg, Budapeşte, Bükreş, Amsterdam, Glasgow ve Kopenhag kentlerinde yapılacak. Tüm milli takımların hedefi Londra'nın Wembley Stadyumu'nda oynanacak yarı finallere ve finale kalabilmek.

EURO 2020'ye ev sahipliği yapacak ülkeler şöyle:

İtalya, Azerbaycan, Hollanda, Macaristan, Rusya, Danimarka, İngiltere, İskoçya, İspanya, Almanya, Romanya

BİR ÜST TUR

EURO 2020'de takımlar 4'erli 6 grupta yer alacak. Gruplarda oynanacak 3'er karşılaşmanın ardından ilk iki sırada yer alan 12 takım bir üst tura yükselecek.
 
Bu 12 takımın yanı sıra, en iyi puana sahip 4 üçüncü de son 16 turuna adını yazdıracak. Son 16 turu, çeyrek final, yarı final ve final maçları ise tek maç eleme usulüne göre oynanacak.

 
UEFA Uluslar Ligi play-off turu
 
EURO 2020'de yer alacak son 4 takım, Mart 2020'deki UEFA Uluslar Ligi play-off maçları sonucunda belli olacak.

 
Play-off etabı A Grubu'nda İzlanda-Romanya ve Bulgaristan-Macaristan, B Grubu'nda Bosna Hersek-Kuzey İrlanda ve Slovakya-İrlanda Cumhuriyeti, C Grubu'nda İskoçya-İsrail ve Norveç-Sırbistan, D Grubu'nda ise Gürcistan-Belarus ve Kuzey Makedonya-Kosova müsabakaları oynanacak. Eleme usulü yapılacak maçların kazananları, grup birincisi olarak finallere katılabilmek için karşı karşıya gelecek.
 
MAÇLARA SEYİRCİ ALINACAK MI?

 
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2020) ev sahipliği yapacak statlardan İspanya'nın Sevilya kentindeki La Cartuja'da oynanacak maçlarda 16 bin kişiye kadar seyirci alınacağı açıklandı.
 
İçişleri Bakanı Fernando Grande Marlaska, gerekli tüm güvenlik önlemlerinin hazırlandığını, Sevilya'daki maçlara stadın yüzde 25'lik kapasitesiyle en fazla 16 bin kişi alınacağını ve başarılı bir organizasyon olacağına inandığını söyledi.

 
Normalde Bilbao kentindeki San Mames Stadı'nda yapılması gereken maçlar, Kovid-19 salgını nedeniyle Bask özerk yönetiminin kısıtlamalar getirmek istemesinden Sevilya'ya alınmıştı.
 
La Cartuja Stadı, şampiyonada E Grubu'ndaki 3 maça ve son 16 turundaki bir karşılaşmaya ev sahipliği yapacak.

dini sohbetler dini sohbet islami sohbetler islami sohbetler defacer hacker blog islami radyo oyuncu forumu türk takipci satın al