Sosyal Medya

Eyüp Kemal Sevinç Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?

Eyüp Kemal Sevinç Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?.... (d. 28 Mayıs 1976, İstanbul) Türk profesyonel ve eğitmen aşçı, televizyon programcısı.....EKS Mutfak'ın kurucu şefi olan Eyüp Kemal Sevinç merak edilen ve araştırılan kişilerden oldu. Katıldığı TV programlarından yaptığı yemek programlarından dolayı dikkat çeken isimlerden olan Eyüp Kemal Sevinç kimdir? Kaç yaşında? Nereli?


 

Eyüp Kemal Sevinç Kimdir?

28 Mayıs 1976 İstanbul doğumlu olan Eyüp Kemal Sevinç 2021 itibari ile 44 yaşındadır. Baba mesleği olan aşçılığa 1991 yılında başlamıştır. 2002 yılından beri Filiz Fidan Sevinç ile evlidir ve 2 çocuk sahibidir. Kendine ait Mutfak Akademisinde danışmanlık, profesyonel eğitimler; yemek kitapları ve yazarları için ise ekibiyle hizmet vermektedir.

Kariyerine başladığı 1995 yılında, ilk defa düzenlenen ulusal aşçılık yarışmasında Türkiye birincisi seçilerek bu yoldaki hedefine öncülük edecek ilk ödülü kazandı. 1996 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Dünya Aşçılar Yarışmasında hamur işi dalında Altın madalya kazanarak ve aynı yarışmada yılın en iyi genç aşçısı seçilerek, Türkiye adına bir ilki gerçekleştirdi.

1996 yılında kurulan Türkiye Aşçılar Millî Takımının ilk üyesi olan Eyüp Şef, 2000-2005 yılları arası takım kaptanlığını tek başına üstlendi ve takım olarak büyük başarılar elde ederek adını tüm dünyada duyurmaya başladı. Süre gelen zaman içinde, Türkiye Aşçılar Millî Takım Başkanlığı görevini de 2007 yılına kadar devam ettirdi.

2007-2010 yılları arasında dünyaca bilinen Marriott Otel zincirlerinden İstanbul Marriott Hotel Asia'da Executive Chef olarak çalışmaya başladı. Buradan önce sırasıyla Halki Palace Heybeliada, Borsa Restorant, Çırağan Palace Kempinski, Holiday Inn Istanbul, Crowne Plaza Istanbul, Crowne Plaza Bükreş ve Hilton ParkSA Istanbul gibi adından sıkça söz ettiren otellerde çalışarak, çalıştığı yerlere katkıda bulundu. Bunun yanı sıra hem Türkiye'de hem farklı ülkelerde; Eric Ruppen, Maximillian Thomae (Movenpick Hotel İstanbul), Werner Kallenborn (Inter continental Malta), Heinze Beck (La Pergola Restaurant – Rome Hilton), Frederic Nef (Marriott Hotel Paris) gibi dünyaca ünlü uluslararası birçok şefle de aynı mutfağı paylaşma fırsatı yakaladı.

2009 yılında Kalamış'ta Hobimle Mutluyum Lezzet Okulunu, 2011 yılı Haziran ayında ise Koşuyolu'nda Anadolu yakasının diplomalı eğitim veren ilk aşçılık okulu olan EKS Mutfak Akademisini (Eyüp Kemal Sevinç Mutfak Sanatları Kursu) kurdu.

Türk mutfağını Türk sınırları dışına taşırarak, dünyanın çeşitli ülkelerinde (Singapur, Endonezya, İngiltere, Almanya, Avusturya, İtalya, İspanya, Fransa, Mısır, Malta, Romanya, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, A.B.D ve Rusya) yerel mutfağının tanıtımlarında bulunarak Türkiye Turizmine de büyük katkılar sağlayan Eyüp Şef,
  sivil toplum örgütleri tarafından 2004 yılında, “en başarılı genç girişimci” seçildi. 2006 Şubat ayında yayınlanan ilk yemek kitabı “Sonsuz Mönü”, Gülor Şarapları için hazırladığı “Benzersiz Lezzetler” ve 2009 yılında yayınlanan “Sonsuz Türk Mutfağı” adlı kitapları gastronomi raflarında yerini aldı.

dini sohbetler dini sohbet islami sohbetler islami sohbetler defacer hacker blog islami radyo oyuncu forumu türk takipci satın al