Sosyal Medya

İngiltere'de katıldığı bir sergiye dalgıç giysisiyle gelen nefes alamayıp fenalaşınca yanında getirdiği başlığı sökülerek kurtarılan ressam kimdir? Kim Milyoner Olmak İster? Sorusu

ATV'nin sevilerek izlenen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? yeni bölümüyle izleyicisinin karşısına geçiyor. Kenan İmirzalıoğlu'nun keyifli sunumu ile izleyenlerin yakından takip ettiği Milyoner 16 Mayıs Pazar akşamında 934.Bölümü ile yayınlanacak. Bu bölümde yarışmacıya İngiltere'de katıldığı bir sergiye dalgıç giysisiyle gelen nefes alamayıp fenalaşınca yanında getirdiği başlığı sökülerek kurtarılan ressam kimdir? sorusu soruldu.


 

SORU: İngiltere'de katıldığı bir sergiye dalgıç giysisiyle gelen nefes alamayıp fenalaşınca yanında getirdiği başlığı sökülerek kurtarılan ressam kimdir?
 

A- ANDY WARHOL

B- PABLO PİCASSO

C- SALVADOR DALİ

D- MARCEL DUCHAMP

CEVAP: SALVADOR DALİ

İspanyol sürrealist ressam Salvador Dalí (1904–1989), batıl inançları çok kuvvetli olan birisiydi. Kendisini kötülüklerden koruması için çevresinde daima küçük İspanyol ağaç oymaları taşırdı. Kendine özgü kişiliğiyle bilinen sanatçı, bir seferinde dalgıç kıyafetleri ve başlığı içinde ders anlatırken neredeyse ölümden dönmüştür.

 

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, kısaca Salvador Dalí (11 Mayıs 1904 - 23 Ocak 1989), Katalan sürrealist ressam. Gerçeküstü eserlerindeki tuhaf ve çarpıcı imgelerle ünlenmiştir. En iyi bilinen eseri olan Belleğin Azmi'ni 1931'de bitirmiştir.

 
Dalí, ressamlığın yanı sıra heykelcilik, fotoğrafçılık ve filmcilikle de ilgilenmiş, Amerikan animasyoncu Walt Disney ile beraber yaptığı Destino adlı kısa çizgi film, 2003'te "en iyi kısa animasyon filmi" dalında Akademi Ödülü adayı olmuştur.
 
Katalonya doğumlu olan Dalí, 711 yılında İspanya'yı fethetmiş olan Mağribilerin soyundan geldiğini iddia etmiş, "süslü ve cafcaflı olan her şeye, lüks hayata ve doğu kıyafetlerine olan düşkünlüğünü" de "Arap kökeni"ne bağlamıştır.

 

 

Dalí hayatı boyunca, sanatıyla olduğu kadar eksantrik giyimi, davranışları ve sözleriyle de dikkat çekmiş, bu durum kimi zaman, onun sanatını takdir edenleri de etmeyenler kadar usandırmıştır. Bu davranışların getirdiği kötü şöhret, Dalí'nin geniş kesimlerce tanınmasını sağlamış ve eserlerine duyulan ilgiyi arttırmıştır.

 
 

dini sohbetler dini sohbet islami sohbetler islami sohbetler defacer hacker blog islami radyo oyuncu forumu türk takipci satın al