Sosyal Medya

Krzysztof Kieślowski Kimdir? Google Neden Doodle Yaptı?

Krzysztof Kieślowski Kimdir? Google Neden Doodle Yaptı?.... Polonyalı ünlü film yönetmeni ve senaryo yazarı Krzysztof Kieślowski, doğum yıl dönümünde Google tarafından unutulmadı. Bu noktada, Krzysztof Kieślowski kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli sorularıyla ilgili araştırmalar hız kazandı.27 Haziran 1941 tarihinde dünyaya Krzysztof Kieślowski'nin en bilinen filmleri arasında Üç Renk üçlemesi, Dekalgo ve Véronique’in İkili Yaşamı bulunuyor. Peki, ünlü yönetmen Krzysztof Kieślowski kimdir, kaç yaşında ve ne zaman öldü? Krzysztof Kieślowski'nin filmleri neler? İşte, sinema tarihinin unutulmaz isimlerinden Krzysztof Kieślowski hayatı ve filmleri.


 
Modern zamanların en iyi yönetmenleri arasında gösterilen Krzysztof Kieślowski, doğum yıl dönümünde Google tarafından unutlmadı. 27 Haziran 1941 yılında dünyaya gelen Krzysztof Kieślowski, Polonyalı film yönetmeni ve senaryo yazarıdır. Kieślowski, 2002 yılında British Film Institute'ün Sight & Sound dergisinin modern zamanların en iyi on yönetmeni listesinde ikinci sıraya yerleşmiştir.
 
KRZYSZTOF KİEśLOWSKİ KİMDİR?
1996 yılında, 54 yaşında hayatını kaybeden Krzysztof Kieślowski ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu noktada, Krzysztof Kieślowski kimdir, kaç yaşında ve filmleri neler sorusu, günün en çok merak edilenleri arasında öne çıkıyor.

 
KRZYSZTOF KİEśLOWSKİ KİMDİR, NE ZAMAN ÖLDÜ?
Krzysztof Kieślowski, 27 Haziran 1941 yılında dünyaya gelmiştir. Polonyalı film yönetmeni ve senaryo yazarıdır.
 
Ünlü yönetmen, 13 Mart 1996 yılında, 54 yaşındayken hayatını kaybetmiştir.

 
KRZYSZTOF KİEśLOWSKİ FİLMLERİ
En bilinen filmleri Üç Renk üçlemesi (1993–1994), Dekalog (1989) serisi ve Véronique'in İkili Yaşamı (1991) adlı filmidir. Kieślowski kariyeri boyunca Cannes Film Festivali Jüri Ödülü (1988), FIPRESCI Ödülü (1988, 1991) ve Ekümenik Jüri Ödülü (1991); Venedik Film Festivali FIPRESCI Ödülü (1989), Altın Aslan (1993) ve OCIC Ödülü (1993) ve Berlin Uluslararası Film Festivali Gümüş Ayı (1994) dahil olmak üzere sayısız ödül aldı ve 1995 yılında En İyi Yönetmen ve En İyi Yazma dallarında Akademi Ödülü adayı oldu.
 
Kieślowski, 2002 yılında British Film Institute'ün Sight & Sound dergisinin modern zamanların en iyi on yönetmeni listesinde ikinci sıraya yerleştirildi.

dini sohbetler dini sohbet islami sohbetler islami sohbetler defacer hacker blog islami radyo oyuncu forumu türk takipci satın al