Sosyal Medya

Melih Bulu Neden 15 Temmuz'da Görevden Alındı?

Melih Bulu Neden 15 Temmuz'da Görevden Alındı?... Siyasetin tartışma gündeminden haftalarca düşmeyen, Boğaziçi Üniversitesi'nde istifa etmesi için gösteriler yapılan Melih Bulu ansızın görevden alındı. Tartışmalı isimlerden olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun neden 15 Temmuz günü görevden alındığı ise merak ediliyor.


 
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalara ilişkin kararlar, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer aldı.
 
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince görevinden alındı. Bulu'nun yerine herhangi bir atama yapılmadı.

 
195 GÜN SONRA GÖREVDEN ALINDI
 
Prof. Dr. Melih Bulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilmişti.

 
Bulu'nun göreve atanmasının ardından, rektörün seçimle belirlenmesini isteyen öğrenci ve akademisyenler Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto gösterileri düzenlenmeye başlamıştı. Üniversitedeki protestolar aylardır devam ediyordu.
 
Melih Bulu, 195 gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınırken, henüz yerine herhangi bir atama yapılmadı.

 
NEDEN 15 TEMMUZ GÜNÜ SEÇİLDİ?
 
Melih Bulu'nun neden 15 Temmuz gününde görevden alındığı konusunda en yaygın görüş; FETÖ'nün darbe girişiminin 5.yıl dönümü dolayısıyla gündemde fazla kalmayacağı özellikle iktidar yanlıları ve muhalefet tarafından bu konunun çok konuşulmaması planlandığı için 15 Temmuz'un seçildiği yönünde. Zira Melih Bulu'nun görevde kalmasını Cumhur İttifakı vatan meselesi haline getirmiş birçok komplo teorisi ile göstericileri eleştirirken Melih Bulu'nun büyük projelere imza attığını anlatmıştı. Bu değişiklik ile eleştirilere maruz kalmamak için 15 Temmuz günü seçildi denilebilir.

dini sohbetler dini sohbet islami sohbetler islami sohbetler defacer hacker blog islami radyo oyuncu forumu türk takipci satın al