Sosyal Medya

Pakdemirli: Son 20 yılda çok farklı bir yere geldik

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, uluslararası endekslerin Türkiye'yi artık gelişmiş olarak tanıdığını belirterek, "Gerçekten son 20 yılda çok farklı bir yere geldik" dedi.


 

Tekirdağ'a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Valilik, AK Parti ve MHP teşkilatlarını ziyaret etti. Partisinin il başkanlığında konuşan Pakdemirli, Türkiye'nin bir taraftan zor bir coğrafyada olduğunu, bir taraftan da kimsenin elde edemeyeceği zenginlikleri içerdiğini belirtti. Türkiye'nin 7 iklimi, 4 mevsimi bir arada yaşayan, tarımıyla, ticaretiyle, sanayisiyle, gelişmişlik endeksiyle gelişmiş bir ülke olmaya aday olduğunu anlatan Pakdemirli, "Zaten uluslararası endeksler Türkiye'yi artık gelişmiş olarak tanımlıyor. Gerçekten son 20 yılda çok farklı bir yere geldik. Tüm partiler hizmet için var, tüm partiler hizmet için olduklarını iddia ederler ama ben şunu söyleyeyim, sizler doğru yerdesiniz. Sebebi şu, Recep Tayyip Erdoğan'ın mesai arkadaşlarısınız" diye konuştu.

Bakan Pakdemirli, yalanın ipine sarılanlarla, hizmet siyaseti yapanları bugüne kadar milletin çok iyi bir şekilde ayırabildiğini söyleyerek,
 "Ama bizim bugün itibarıyla içinde bulunduğumuz durumu millete anlatmamız lazım. Cumhur İttifakı olarak Türkiye'nin içinde bulunduğu çerçeveyi genel bir şekilde vatandaşa kapı kapı dolaşıp anlatmamız lazım. Elbette sıkıntılarımız var. Kafkaslarda, Orta Doğu'da, Akdeniz'e indiğiniz zaman yangın var. Yukarı Karadeniz'e çıktığınız zaman yangın var. Ege Denizi'nden çıktığınızda başka bir şey var. Yani zor bir coğrafya olduğumuzu kabul etmek lazım. Ama şundan da hepimiz emin olmalıyız. Türkiye 21'inci yüzyılda bölgenin ve dünyanın refahından daha fazla pay almaya aday bir ülke" dedi.

'BİRİLERİ YAPAR, BİRİLERİ ELEŞTİRİR'

Günlük karmaşanın içerisinde birçok şeyin unutulduğunu belirten Pakdemirli, "Hizmet siyasetinden, otoyollardan, köprülerden, dünyanın en büyük havalimanından, bugün çok da konuşulan Kanal İstanbul'dan bahsedecek olursak, gerçekten birileri yapar, birileri eleştirir. Bakın Trakya'yı Anadolu'ya bağlayan 3 köprü var. Her bir köprüye de muhalefet, başta CHP olmak üzere hepsi karşı çıkmışlar ve karşı çıkmaya devam etmişler. Bugün aynı şeyi Kanal İstanbul ile ilgili de yaşıyoruz. Ama Türkiye artık dünyanın en iyi projelerini yapmaya ve bunları bitirmeye aday ve muktedir bir ülkedir" ifadelerini kullandı.

'İDDİALI BİR ÜLKEYİZ'

Türkiye'nin her alanda iddialı bir ülke olduğunu ifade eden Bakan Pakdemirli, "Biz her alanda futbolundan siyasetine, tarımından ticaretine, sanayisinden teknolojisine İHA'sına, SİHA'sına, tankına, helikopterine, uçağına kadar diyoruz ki artık iddialı bir ülkeyiz. Türkiye artık bölgesinde güçlü bir ülke. Bölgesinde olan olaylara kayıtsız kalmaz. Olaylarla ilgili de müdahalesi olur. Zaten bütün mücadele bu. Bu son mücadeleyi de hep birlikte inşallah geçiyor olacağız. Ama sadece şöyle kısa bir ufuk turu yapalım. Birkaç sene çok geriye gitmeye gerek yok. 30 yıllık Karabağ, işgalden Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı kim kurtaracaktı? Soruyorum var mı kim kurtaracaktı? Yok. Peki 40 yıllık PKK, 50 yıllık FETÖ ile alakalı bunları bitirme noktasına kim getirecekti? Kim uğraşacaktı bunlarla? Veya 46 yıllık problem, kapalı Maraş'ı kim açacaktı? Veya Ayasofya iki nesildir, üç nesildir insanların gözünde özlem olan Ayasofya'da bir defa namaz kılabilmek, Fatih Sultan Mehmet'ten beri bizim hakkımız olanı sadece hakkımızın iadesi konusunda dahi adım atamamış onlarca politikacı varken Recep Tayyip Erdoğan sadece sırf bu yaptığından dolayı yine bir yüz sene sonra anılacak" diye konuştu.

'ÖNÜMÜZ AÇIK'

Taksim'de cami inşa edildiğini hatırlatan Pakdemirli, "Taksim'de cami yaptırmamak uğruna ağaçlar bahane edilerek neler yapıldı. Taksim'de de camimiz oldu, Allah'a şükür namaz kılıyoruz. Taksim'de her şey var, gitmek isteyen kiliseye de gider" dedi.

Şehir hastanelerinin çok eleştirildiğini söyleyen Bakan Pakdemirli, "Ama en çok gidenler, yine bizi eleştirenler. Yani her konuda Filistin'e sahip çıkmasıyla, uluslararası alandaki bir defa öncülüğümüz ve doğru dik duruşumuz ve Türkiye'nin her bir tarafını da ilmik ilmik işleyen hizmet siyasetiyle Türkiye çok farklı bir yere geldi. Bugün itibari ile hem dünyanın konjonktürü gereği hem de biz ekonomik bazı sıkıntılar çekiyor olabiliriz, bunu son derece normal karşılamak lazım ama inanın önümüz çok açık. Bizim sadece tek bir şeye ihtiyacımız var, bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var ve bunu anlatmaya ihtiyacımız var. Bunu anlatacak olanlar da sizlersiniz" diye konuştu.

Pakdemirli, daha sonra Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği'nin hizmet binası açılışını yaptı.

'YÜZDE 50'SİNİ
 BAKANLIK KARŞILAYACAK'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesine bağlı Dambaslar Mahallesi'nde kanola ve buğday hasadına katıldı. Tarlada biçerdöver kullanan Bakan Pakdemirli, memleketin dört bir tarafında, 4 mevsimde, 7 ayrı bölgede üretimin devam ettiğini;
 buğdayda Türkiye'nin bazı illerinde problemler olduğunu ancak Trakya'da bugün hem kanola hem de buğday tarlasında hasat yapacaklarını söyledi. Pakdemirli, "Kanolanın artık hakkını teslim etmemiz lazım. Şöyle bir hesap yapalım, çok basit. Bugün eğer ayçiçeği yerine kanola eksek Türkiye kendi kendine yeterliliğine kavuşacak. Yani ayçiçeğinde ortalama dekarda 100 kilogram yağ alırken kanoladan 150 kilogram almamız mümkün. Kanola kendi kendine yeterlilik anlamında son derece önemli. Kanolayla ilgili şöyle bir müjde vermek isterim, kanola tohumunun bundan sonra yüzde 50'sini bakanlık olarak biz karşılayacağız" dedi.

Bakan Pakdemirli, pandemi ve kuraklık riskiyle 1 yıl geçtiğini belirterek, "Ayçiçeği Türkiye'nin bir kültürü. Hem üretim hem tüketim kültürü ama bir yandan da kanola üretimine, bu kadar sağlıklı bir yağın üretimine daha fazla değer vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Çiftçi açısından da üretici açısından da önemli derecede artıları olan bir ürünümüz. Kanolanın oluşan fiyatları itibarıyla baktığımız zaman çiftçinin hem kanolada hem de hububat ve buğdayda yüzü gülüyor. Son yıllarda artan desteklerin yanında bir de üretici dostu politikaları devreye koymamızla hasat zamanından önce açıklanan fiyatlarla
 TMO'nun alım fiyatlarıyla üreticimizin yüzünü güldürmeyi başardık. Allah'a şükürler olsun bugün itibarıyla hem kanolamızda hem buğdayımızda bölgemizdeki çiftçilerimizin hiçbir üründen şikayetinin olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

dini sohbetler dini sohbet islami sohbetler islami sohbetler defacer hacker blog islami radyo oyuncu forumu türk takipci satın al