Sosyal Medya

Siyasi Liderlerden 29 Mayıs İstanbul'un Fethi Mesajı

Siyasi Liderlerden 29 Mayıs İstanbul'un Fethi Mesajı... İstabul'un Fethi'nin 568.yıl dönümü dolayısıyla siyasi liderler mesaj yayınladı. İktidarından muhalefetine birçok lider İstanbul'un Fethi dolayısıyla yayınladığı mesajda rakiplerine siyasi mesaj da verdi.


 

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Tarihimizin en ihtişamlı zaferlerinden biri olan İstanbul'un Fethi'nin 568. yıl dönümünü tebrik ediyorum. Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan, bu eşsiz şehri medeniyet mirasımıza katan Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve şanlı ordusunu rahmetle, hürmetle yâd ediyorum."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

"Efendimizin övgüsüne mazhar olmuş güzel komutanları, kutlu hünkarımız Fatih Sultan Mehmet Han’ı, manevi önderlerimizi, fethe memur edilmiş kahraman neferlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum. İstanbul Türk milletinin has bahçesi, coğrafyaların bayraktarıdır.

Unutulmasın ki, zulüm 1453’de başladı diyenlerin soyu bozuk, sütü lekelidir. Çünkü 1453’de karadan yürütülen gemilerin, surları döven millet kudretinin eliyle İstanbul çekim alanı, cazibe merkezi olmuş, insaniyetin, merhametin, hakka ve hukuka hürmetin mührüyle sivrilmiştir."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu:

"Akıl, gayret, kararlılık ve stratejiyi bir araya getirdiğimizde hak, batıl karşısında galip gelmiş ve tarih; dünyanın en kıymetli medeniyet mirasları arasında bulunan İstanbul’u milletimize sunmuştur.  #İstanbulunFethi
 

Bu kıymetli mirası aynı zamanda gelecekten alınan büyük bir emanet olarak gören ecdadımız, İstanbul’a hizmet ederken gösterdiği hassasiyeti asırlar boyunca korumuştur.

Bizler de bugün İstanbul’un Fethi’nden yeni zaferlere dair tarihi dersler alırken diğer taraftan kadim şehrimizi korumak ve güzelleştirmek adına geçmişe bakarak kültürel dersler de çıkarmalıyız.

İstanbul’un Fethi’nde gösterilen azmi, aklı ve gayreti İstanbul’u korumak ve güzelleştirmekte de kullanmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tarihimizin en görkemli zaferleri arasında anılan İstanbul’un Fethi’nin 568. yıl dönümünü kutluyor; Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve fetih ordusunu rahmet ve minnetle anıyorum."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu:

İstanbul’un fethinin 568. yıl dönümü kutlu olsun.
 
Gemileri karada yüzdüren dehasıyla çağ açıp çağ kapatan, Peygamberimizin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han’a selam olsun.
  

 
Sultan Fatih ve kahraman askerlerini rahmetle, minnetle anıyorum. #Fetih1453
 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:


 
#İstanbul 568 yıl önce Fatih Sultan Mehmet’in adil, saygılı ve anlayışlı yönetimi ile buluştu.
 
Bize aziz İstanbul‘u emanet eden atalarımızı rahmetle anıyor, bu güzel kültür başkentini yeni nesillere en iyi şekilde taşımanın sözünü veriyoruz.

dini sohbetler dini sohbet islami sohbetler islami sohbetler defacer hacker blog islami radyo oyuncu forumu türk takipci satın al