Sosyal Medya

Windows 11 Özellikleri Neler? Sistem Gereksinimleri Neler?

Windows 11 Özellikleri Neler? Sistem Gereksinimleri Neler?.... Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 11 tanıtıldı. Uzun zamandır tanıtımları merakla beklenen Windows 11'in özellikleri araştırılıyor.


 
Geçtiğimiz günlerde geliştirici sürümü internete düşen ve Teknolojioku olarak bizim de kurup sizlere ön gösterimini yaptığımız Windows 11, Microsoft tarafından resmi olarak tanıtıldı.
 
İnternet üzerinden yapılan ve zaman zaman donan etkinlikte Windows 11'in özellikleri gözler önüne serildi. Arayüz olarak bazı yenilikler içeren Windows 11, şirketin Teams gibi uygulamalarının daha entegre olduğu bir altyapı ile geliyor.

 
Windows 11'in en önemli özelliği eskiden standart olarak sol alt köşede gelen Başlat menüsünün artık ortada bulunması. Daha minimal ve yuvarlak hatlara sahip olan bu Başlat menüsü çok daha sade görünüyor.
 
Arayüz olarak Windows 10X benzeri bir tasarımla gelen Windows 11, bir dizi yenilikle geliyor. Örneğin uygulamaları gruplama bunlardan biri. Ayrıca uygulamaların (eğer kullanılıyorsa) birden fazla ekrandan istenen ekranda açılması seçeneği de yeni işletim sistemi ile beraber gelecek.

 
Windows 11 güncellemeleri artık daha az yer kaplayacak ve arka planda yüklenecek. Ayrıca Xbox desteği genişlerken Teams gibi Microsoft programlarının entegrasyonu da geliştirildi.
 
Android uygulamaları Windows 11'de çalışacak

 
Windows 11 ile Windows Mağazası da yenilendi ve güncellendi. Daha modern bir tasarıma kavuşan bu mağazada önemli bir yenilik ise Amazon Android App Store'u ile entegrasyonu oldu. Bu sayede Android uygulamalarını yükleyip çalıştırabileceksiniz.
 
Ayrıca açılış seslerinden farklı seslere kadar birçok yenilik ve güncelleme içeren Windows 11 artık çok daha az donanımla çok daha iyi çalışabilecek bir altyapıa kavuştu.

 
 
Windows 11 Sistem Gereksinimleri

 
64 bit modern bir işlemci (Microsoft'un cümleleriyle)
1 Ghz işlemci hızı
2 çekirdek
64 GB depolama alanı
4 GB RAM
UEFI, Secure Book capable & TPM 2.0
9-inch ekran 1366x768 piksel çözünürlük
DirectX 12 uyumlu ekrandı / WDDM 2.x
Sistem gereksinimlerinde bulunan TPM 2.0 ifadesi belli bir sınırlamaya işaret ediyor. Buna göre yaklaşık olarak son 6 yıldır üretilen işlemciler bu şartı yerine getirebiliyor. Yani Windows 11 her işlemci ile çalışmayacak.
 
Windows 11 çkış tarihi ve yükleme şekli
Beklendiği üzere Windows 10 sahiplerine ücretsiz olarak güncelleme imkanı ile gelecek olan Windows 11'in nihai sürümü bu yılın sonbahar aylarında kullanıma sunulacak. halen Windows 7 ya da Windows 8 sahibi olanlar Windows 11'e ücretsiz güncelleme imkanından yararlanamayacak.

dini sohbetler dini sohbet islami sohbetler islami sohbetler defacer hacker blog islami radyo oyuncu forumu türk takipci satın al